Ανακαλύψτε τα νέα μοντέλα iPad Pro και iPad Air 

FaidwnasUncategorized

Η Apple παρουσίασε πρόσφατα τις νέες της εκδόσεις για τα iPad Air και iPad Pro, σε σύντομο βίντεο που πόσταρε στη ιστοσελίδα της: «είναι η σπουδαιότερη ημέρα για το iPad από την πρώτη του εμφάνιση», είπε μάλιστα ο CEO της Apple, Τιμ Κουκ.

Τα νέα μοντέλα iPad είναι τα πρώτα που κυκλοφορεί η Apple από τον Οκτώβριο του 2022. Πρόκειται για το μεγαλύτερο χρονικό διάστημα από την κυκλοφορία νέου μοντέλου σε οποιοδήποτε προϊόν Apple, με την τελευταία κυκλοφορία iPad να είναι και η πρώτη της, το 2011.

 

Τι ακριβώς θα κυκλοφορήσει 

Από τη μία, έχουμε το iPad Pro, το πιο ακριβό και τεχνολογικά προηγμένο tablet της Apple. Θα κυκλοφορήσει σε δύο μεγέθη, 11 ιντσών και 13 ιντσών. Η εταιρεία αποκάλεσε το προϊόν, «το πιο λεπτό που έχει βγει», με πάχος 5,1 χιλιοστών.

Οι τιμές μεταξύ του iPad 11 ιντσών και 13 ιντσών θα διαφέρουν, με το μεγαλύτερο να είναι φυσικά και ακριβότερο. Η χωρητικότητα των 256 GB θα είναι επίσης ελαφρώς αυξημένη σε σχέση με αυτή του προκατόχου του.

 

Τι είναι το Magic Keyword 

Μαζί με τα iPad όμως ανακοινώθηκε και ένα αξεσουάρ Apple που κέρδισε τις εντυπώσεις με την πρωτοτυπία και τον σχεδιασμό του. Πρόκειται για αξεσουάρ που θα κουμπώνει σε μια νέα θήκη που η Apple ονομάζει Magic Keyboard. Η θήκη είναι κατασκευασμένη από αλουμίνιο και συνδυάζει το tablet με πληκτρολόγιο και trackpad. 

Η Apple είπε ότι η θήκη θα κάνει τη χρήση ενός iPad Pro να είναι ακόμα πιο όμοια με αυτή φορητού υπολογιστή, «ακριβώς όπως ένα MacBook». Το κόστος του Magic Keyboard θα είναι ανάλογο και με το μέγεθος. Η Apple θα κυκλοφορήσει επίσης ένα ολοκαίνουργιο pen, που ονομάζει Apple Pencil Pro για την περαιτέρω διευκόλυνση των χρηστών του.

 

Τι είναι το Μ4 chip 

Τα νέα μοντέλα iPad χρησιμοποιούν ένα νέο τσιπ της Apple που ονομάζεται M4, μια ξεκάθαρη αναβάθμιση από τα τσιπ M3 που τροφοδοτούν μέχρι σήμερα τους φορητούς υπολογιστές της Apple. Η Apple είπε ότι το Apple chip M4 είναι ένα «εξωφρενικά ισχυρό τσιπ για την τεχνητή νοημοσύνη», σημειώνοντας, για παράδειγμα, την ικανότητά του να βοηθά στην τροφοδοσία λογισμικού που απομονώνει το κεντρικό θέμα από το φόντο του σε ένα βίντεο.

«Ο εκπληκτικός σχεδιασμός και η πρωτοποριακή οθόνη απαίτησαν από εμάς να κάνουμε το άλμα στην επόμενη γενιά του Apple silicon», δήλωσε ο John Ternus, στέλεχος τομέα hardware της Apple. Μένει μόνο να ανακαλύψουμε πώς αυτή η τεχνολογική καινοτομία θα αποδίδει στην πράξη.

 

Τι αλλαγές προβλέπονται στις οθόνες των iPad Pro 

Σύμφωνα με την Apple, τα iPad Pro θα χρησιμοποιούν ένα νέο είδος οθόνης που ονομάζεται OLED. Πρόκειται για την ίδια τεχνολογία που χρησιμοποιεί η Apple στα iPhone της και έτσι προβλέπεται να έχουν φωτεινότερα και πιο ζωντανά χρώματα από τα παλαιότερα μοντέλα. Η εταιρεία πρόσθεσε ότι το νέο iPad Pro θα μπορούσε να είναι ένα χρήσιμο εργαλείο για επαγγελματίες παραγωγούς βίντεο και ανακοίνωσε μια νέα εφαρμογή που ονομάζεται “Final Cut Camera”. 

Αυτή θα μπορεί να ελέγχει πολλές κάμερες iPhone. Το iPad Pro έρχεται με μια πίσω κάμερα 12 megapixel που θα μπορεί να καταγράψει βίντεο 4K, σύμφωνα με την Apple. Περαιτέρω αναβάθμιση ανακοίνωσε η Apple και για το φλας της κάμερας, η οποία θα διευκολύνει και το σκανάρισμα εγγράφων.

 

Επιπρόσθετες ανακοινώσεις της Apple

H Apple δεν μας άφησε παραπονεμένους ούτε στα iPad Air, αφού ανακοίνωσε ότι θα κυκλοφορήσει επίσης σε δύο μεγέθη: ένα μέγεθος 11 ιντσών, όπως στα παλαιότερα μοντέλα και ένα μεγαλύτερο μοντέλο, 13 ιντσών. Και τα δύο είναι εξοπλισμένα με το τσιπ M2 της Apple. Επιπλέον:

  • Η μπροστινή κάμερα έχει μετακινηθεί ώστε να είναι καλύτερη για τηλεδιάσκεψη, όπως ισχύει για τα πιο ακριβά μοντέλα iPad Pro της Apple. 
  • Το iPad Air θα διατίθεται σε διάφορα χρώματα, όπως μπλε, μωβ και χρυσό iPad Air 
  • Το κόστος του βασικού iPad ορίστηκε στα 349 δολάρια, από τα 429 δολάρια που ήταν προηγουμένως.

 

Γιατί να επιλέξετε το Unbreak για την αγορά των Apple συσκευών σας 

Όποιο από τα καινούργια προϊόντα της Apple κι αν σας κέντρισε το ενδιαφέρον μετά την ανακοίνωσή τους, θα το βρείτε στο Unbreak. Το κατάστημά μας διαθέτει όλα τα apple προϊόντα, από iphone 15 μέχρι Watch Ultra και Airpods Gen Pro 2. 

Στο Unbreak μπορείτε να επιλέξετε όποια από τις συσκευές Apple σας αρέσουν, σε ανταγωνιστική τιμή και με άμεση διαθεσιμότητα. Διαθέτουμε όλα τα μεταχειρισμένα iPhone των τελευταίων χρόνων σε εξαιρετική κατάσταση, με εγγύηση 6 μηνών από την έμπειρη ομάδα των τεχνικών μας. Αποκτήστε σήμερα το iphone που επιθυμείτε με την δυνατότητα που παρέχουμε για ανταλλαγή iPhone με καινούργιο ή μεταχειρισμένο iphone τελευταίας τεχνολογίας!