Apple-Event-Announcement-preview

Όλα όσα ανακοινώθηκαν στο Apple Event WWDC4: Apple Intelligence, iOS 18 και άλλα!

FaidwnasUncategorized

Η ετήσια κεντρική ομιλία της Apple στο Worldwide Developers Conference μόλις ολοκληρώθηκε. Η εταιρεία είχε πολλές ανακοινώσεις, με τη σημαντικότερη να είναι η είσοδός της στην τεχνητή νοημοσύνη, που ονομάζεται Apple Intelligence. Επίσης, ανακοίνωσε ότι οι χρήστες θα μπορούν να χρησιμοποιούν το ChatGPT της OpenAI μέσω της Siri, αλλά μόνο αν το επιθυμούν.

Ακολουθούν οι ανακοινώσεις της Apple:

  • Apple Intelligence για Mac, iPhone και iPad
  • Το ChatGPT της OpenAI έρχεται στη Siri
  • iOS 18
  • Μεγάλη ενημέρωση για τη Siri με τεχνητή νοημοσύνη
  • Ενημερώσεις για AirPods και tvOS για το Apple TV
  • WatchOS 11 για το Apple Watch
  • iPadOS 18
  • macOS Sequoia
  • VisionOS 2
  • Εφαρμογή για κωδικούς πρόσβασης της Apple
  • Προσαρμοσμένα emoji που ονομάζονται “Genmoji”

Apple Intelligence για Mac, iPhone και iPad

Η apple ανακοινώνει το apple intelligence

Η ανακοίνωση του Apple Intelligence , πηγή: Apple.com

Η Apple ανακοίνωσε την πολυαναμενόμενη προώθησή της στην τεχνητή νοημοσύνη, με το όνομα Apple Intelligence. Ο Διευθύνων Σύμβουλος, Tim Cook, τόνισε την ανάγκη για ιδιωτικότητα και εξατομίκευση, λέγοντας ότι πηγαίνει “πέρα από την τεχνητή νοημοσύνη” σε “προσωπική νοημοσύνη”.

Ο Craig Federighi της Apple ανέφερε ότι τα γενετικά μοντέλα πίσω από την Apple Intelligence θα είναι διαθέσιμα σε όλο το iOS, το iPadOS και το macOS.

Η Apple Intelligence παρουσιάστηκε κατά τη διάρκεια του WWDC2024 της Apple στο Cupertino, Καλιφόρνια, στις 10 Ιουνίου 2024.
Πηγή: Apple Inc.

Ακολουθούν μερικές από τις δυνατότητές της:

Ειδοποιήσεις με βάση το πλαίσιο: Η Apple Intelligence μπορεί να αναγνωρίσει ποιες ειδοποιήσεις είναι σημαντικές για το προσωπικό σας πλαίσιο.
Βελτιώσεις γραφής: Η Apple Intelligence θα εισαγάγει διόρθωση και βελτιώσεις στυλ σε όλο το σύστημα, τόσο σε εφαρμογές τρίτων όσο και στις εγγενείς εφαρμογές.
Δημιουργία εικόνων: Η Apple Intelligence μπορεί να δημιουργήσει γενετικές φωτογραφίες βασισμένες στη βιβλιοθήκη φωτογραφιών σας, με τρία στυλ: Σκίτσο, Εικονογράφηση και Κινούμενα σχέδια.
Εργασίες μεταξύ εφαρμογών: Η Apple Intelligence μπορεί να εξερευνήσει τις εφαρμογές σας και να εκτελέσει εργασίες για λογαριασμό σας. Ένα από τα παραδείγματα που ανέφερε ο Federighi ήταν να ζητήσει από την Apple Intelligence να ανακτήσει αρχεία που στάλθηκαν από μια επαφή κατά τη διάρκεια μιας συγκεκριμένης περιόδου.
Έμφαση στο προσωπικό πλαίσιο: Η Apple Intelligence μπορεί να αξιοποιήσει πλήρως τις δραστηριότητές σας, καθώς και το περιεχόμενο της οθόνης σας. Για παράδειγμα, μπορείτε να την ρωτήσετε αν μια μετακίνηση συνάντησης θα σας καθυστερήσει σε μια προσωπική δέσμευση.
Private Cloud Compute: Η Apple Intelligence θα αξιοποιήσει μοντέλα βασισμένα στο cloud σε ειδικούς διακομιστές χρησιμοποιώντας Apple Silicon για να διασφαλίσει ότι τα δεδομένα των χρηστών είναι ιδιωτικά και ασφαλή. Αν μια αίτηση χρειάζεται να πάει σε διακομιστή cloud, η Apple λέει ότι θα στέλνει μόνο μια περιορισμένη επιλογή δεδομένων με “κρυπτογραφικά” ασφαλή τρόπο.

Η apple ανακοινώνει το cloud compute

Η Apple Ανακοινώνει το Cloud Compute, Πηγή: Apple.com

Η Private Cloud Compute παρουσιάστηκε κατά τη διάρκεια του WWDC2024 της Apple στο Cupertino, Καλιφόρνια, στις 10 Ιουνίου 2024.

Ο Federighi ανέφερε ότι η ιδιωτικότητα ήταν κορυφαία προτεραιότητα για την Apple. Περιέγραψε την Apple Intelligence ως μια συλλογή από “εξαιρετικά ικανές” μεγάλες γλωσσικές και “διαχυτικές” μοντέλα, καθώς και έναν “σημασιολογικό δείκτη στη συσκευή” που λειτουργεί σε εφαρμογές για να εντοπίζει δεδομένα και να τα τροφοδοτεί στα μοντέλα.

Πολλά από αυτά τα μοντέλα θα λειτουργούν στη συσκευή. Για τα μοντέλα που πρέπει να αποθηκεύονται στο cloud, ο Federighi επαίνεσε την ικανότητα της Apple να επιτρέπει στους χρήστες να ελέγχουν το είδος των δεδομένων που αποθηκεύουν στο cloud και πώς μπορούν να τα προσπελαστούν.

“Θέλουμε να επεκτείνουμε την ιδιωτικότητα και την ασφάλεια του iPhone σας στο cloud,” είπε ο Federighi.

Ανακοίνωση στο Apple Event της εφαρμογής για κωδικούς της Apple

Η Apple ανακοίνωσε μια εφαρμογή Passwords για iPhone, iPad, Vision Pro, Mac και Windows. Αυτή η εφαρμογή βοηθά στην αποθήκευση όλων των κωδικών πρόσβασης σας, παρόμοια με το Keychain, αλλά περιλαμβάνει επίσης κωδικούς επαλήθευσης, κωδικούς πρόσβασης εφαρμογών, κωδικούς πρόσβασης Wi-Fi, κοινοποιημένους κωδικούς πρόσβασης, κ.α.

ανακοίνωση λογισμικού macOs Sequoia

MacOs Sequoia με νέες δυνατότητες, Πηγή: Apple.com

 

Ανακοίνωση του MacOS Sequoia

Ακολουθούν τα νέα χαρακτηριστικά στο macOS Sequoia. Οι beta εκδόσεις για προγραμματιστές είναι διαθέσιμες από σήμερα, οι δημόσιες beta θα κυκλοφορήσουν τον επόμενο μήνα και το πλήρες λειτουργικό σύστημα θα κυκλοφορήσει το φθινόπωρο.

  • Συνεχείς βελτιώσεις από iPadOS και iOS: Νέες δυνατότητες, όπως κινούμενα κείμενα και βελτιώσεις στους Χάρτες, θα είναι επίσης διαθέσιμες στο macOS.
  • Κατοπτρισμός iPhone: Οι χρήστες μπορούν πλέον να βλέπουν και να ελέγχουν το iPhone τους από τον Mac μέσω του Continuity. Τα iPhone θα παραμένουν κλειδωμένα ακόμη και αν είναι σε εικονική συνεδρία. Το StandBy θα παραμένει επίσης οπτικά αδιάσπαστο.
  • Ενοποιημένο Κέντρο Ειδοποιήσεων: Οι ειδοποιήσεις του iPhone θα εμφανίζονται τώρα στο macOS.
  • Νέα εφαρμογή Passwords: Η Apple διαχωρίζει τη λειτουργία Keychain που λειτουργεί με iCloud σε μια ανεξάρτητη εφαρμογή, ανταγωνιζόμενη άμεσα το 1Password και άλλους διαχειριστές κωδικών πρόσβασης. Θα είναι επίσης διαθέσιμη στα Windows.
  • Βελτιώσεις βίντεο: Το macOS θα προσφέρει επιπλέον βελτιώσεις στις βιντεοκλήσεις, συμπεριλαμβανομένων λειτουργιών για το φόντο και την απομόνωση οθόνης.
  • Βελτιώσεις Safari: Το Safari τώρα διαθέτει τεχνητή νοημοσύνη που εξάγει χρήσιμες πληροφορίες από μια ιστοσελίδα.
apple ipad os 18

Apple iPad OS 18, Πηγή: Apple.com

Ανακοίνωση του iPadOS 18

Η Apple ανακοίνωσε το iPadOS 18, με μια σειρά από νέες δυνατότητες για το iPad. Ακολουθούν οι καινοτομίες:

  • Βελτιώσεις διεπαφής: Μια πλωτή γραμμή καρτελών και αυτόματες πλευρικές μπάρες θα επιτρέπουν στους χρήστες να χρησιμοποιούν περισσότερο χώρο στην οθόνη ανά πάσα στιγμή.
  • Βελτιώσεις SharePlay: Τώρα μπορείτε να αναλάβετε τον έλεγχο μιας συνεδρίας SharePlay.
  • Υπολογιστής στο iPad: Η Apple φέρνει επιτέλους μια εγγενή εφαρμογή Υπολογιστή για το iPad. Θα υποστηρίζει επίσης μετατροπές μονάδων και, όταν χρησιμοποιείται με το Apple Pencil, θα ενεργοποιεί μια νέα δυνατότητα που ονομάζεται Math Notes.
  • Math Notes για Υπολογιστή: Οι χρήστες μπορούν να γράφουν με το Apple Pencil για να λύσουν αυτόματα προβλήματα που γράφουν στο iPad, με υποστήριξη για λειτουργίες επιστημονικού υπολογιστή.
  • Σημειώσεις: Η εγγενής εφαρμογή διαθέτει μια νέα δυνατότητα που ονομάζεται Smart Script, η οποία χρησιμοποιεί “μηχανική μάθηση στη συσκευή” για να καθαρίζει αυτόματα τον γραφικό σας χαρακτήρα. Μπορείτε επίσης να επικολλήσετε πληκτρολογημένες λέξεις σε μια συνεδρία γραφής και αυτές θα προσαρμόζονται αυτόματα ώστε να εμφανίζονται ως χειρόγραφα.

 

Apple Watch OS 11

Apple Watch OS 11 με νέες δυνατότητες, Πηγή: Apple.com

Ανακοίνωση του watchOS 11

Η Apple παρουσίασε νέες ενημερώσεις για το watchOS:

  • Λειτουργία εκπαίδευσης: Η Apple εισάγει τη λειτουργία εκπαίδευσης, η οποία μπορεί να παρακολουθεί πώς η ένταση και η διάρκεια των προπονήσεων επηρεάζουν το σώμα των χρηστών με την πάροδο του χρόνου. Η ένταση παρακολουθείται χρησιμοποιώντας δεδομένα καλοριμετρίας, όπως καρδιακός ρυθμός, ρυθμός και υψόμετρο, και η Apple ανέφερε ότι ένας “ισχυρός νέος αλγόριθμος” θα μεταφράζει αυτόματα τα δεδομένα από τους αισθητήρες ισχύος σε εκτίμηση της βαθμολογίας προσπάθειας μετά την προπόνηση.
  • Προσαρμογή της καρτέλας περίληψης: Οι χρήστες μπορούν να εξατομικεύσουν την καρτέλα περίληψης με τις πληροφορίες που θέλουν να βλέπουν, όπως η εβδομαδιαία απόσταση τρεξίματος.
  • Νέα εφαρμογή Vitals: Το WatchOS 11 θα παρακολουθεί ζωτικές μετρήσεις όπως τον καρδιακό ρυθμό, τον ρυθμό αναπνοής και τη θερμοκρασία κινδύνου και θα παρέχει πληροφορίες για αυτές στη νέα εφαρμογή Vitals. Οι χρήστες μπορούν εύκολα να ελέγχουν τις ζωτικές τους μετρήσεις και να βλέπουν πότε πολλαπλοί δείκτες βρίσκονται εκτός ορίων. Μπορούν επίσης να μάθουν πώς οι ζωτικές τους μετρήσεις ανταποκρίνονται σε άλλους παράγοντες, όπως το αλκοόλ, η ασθένεια και οι αλλαγές υψομέτρου.
  • Εργαλεία για εγκυμονούσες χρήστριες: Η Apple ανέφερε ότι η παρακολούθηση κύκλου εμφανίζει τώρα βοηθήματα κύησης, και η εφαρμογή Υγεία μπορεί να εμφανίζει την εγκυμοσύνη σε όλα τα γραφήματα και τις προτροπές.
  • Ρυθμίσεις για τους δακτυλίους: Οι χρήστες μπορούν τώρα να ρυθμίζουν τους στόχους τους ανά ημέρα της εβδομάδας και να παύουν τους δακτυλίους τους αν θέλουν να κάνουν ένα διάλειμμα για μερικές ημέρες.
  • Φωτογραφίες για την πρόσοψη του ρολογιού σας: Η Apple χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη για να εντοπίζει φωτογραφίες που θα λειτουργούν καλά ως φόντο για την πρόσοψη του ρολογιού σας.

 

Ανακοίνωση iOS 18

Ανακοίνωση Apple iOS 18, Πηγή: Apple.com

 

Ανακοίνωση του iOS 18

Η Apple ανακοίνωσε το iOS 18 με πολλές δυνατότητες εξατομίκευσης. Ακολουθούν οι νέες δυνατότητες:

  • Προσαρμογές για την αρχική οθόνη: Οι χρήστες μπορούν να τοποθετήσουν τις εφαρμογές τους με νέους τρόπους, να αλλάξουν τα χρώματα και να ρυθμίσουν τη σκοτεινότητα των εφαρμογών τους. Για παράδειγμα, μπορούν να οργανώσουν τις εφαρμογές γύρω από τη φωτογραφία που έχουν ως φόντο ώστε να μην την καλύπτουν.
  • Νέα εμφάνιση για το Κέντρο Ελέγχου: Οι χρήστες μπορούν να ομαδοποιήσουν τους ελέγχους ώστε να είναι πιο εύχρηστοι, και οι προγραμματιστές μπορούν να συμπεριλάβουν ελέγχους από τις εφαρμογές τους. Η Apple εισάγει ένα API για ελέγχους για τους προγραμματιστές.
  • Ενημερώσεις απορρήτου: Οι χρήστες μπορούν να κλειδώνουν εφαρμογές ώστε άλλοι να μην μπορούν να δουν ή να έχουν πρόσβαση στις πληροφορίες χωρίς πιστοποίηση. Οι χρήστες μπορούν να ελέγχουν ποιοι επαφές είναι διαθέσιμοι σε διαφορετικές εφαρμογές.
  • Νέοι τρόποι χρήσης των μηνυμάτων: Οι χρήστες μπορούν να προσθέσουν νέα εφέ στα μηνύματά τους και να αντιδρούν με νέα emojis.
  • Μηνύματα μέσω δορυφόρου: Οι χρήστες θα μπορούν να στέλνουν iMessage και SMS μηνύματα μέσω δορυφόρου.
  • Φίλτρα για την εφαρμογή Mail: Οι χρήστες θα μπορούν να φιλτράρουν τα email τους ανά κατηγορίες, και η δυνατότητα αυτή θα είναι διαθέσιμη αργότερα φέτος.
  • Tap to cash: Ένας γρήγορος και ιδιωτικός τρόπος πληρωμής, απλώς κρατώντας τα τηλέφωνα μαζί.
  • Νέα εμφάνιση για τα εισιτήρια εκδηλώσεων: Η Apple εισάγει έναν οδηγό εκδηλώσεων και λειτουργίες υποστήριξης, όπως χάρτες των χώρων για να βρίσκετε τη θέση σας πιο εύκολα.
  • Gaming: Το gaming στο iOS 18 θα μειώνει τη δραστηριότητα στο παρασκήνιο και θα υποστηρίζει βελτιώσεις με ασύρματα χειριστήρια και AirPods.
  • Φωτογραφίες: Θα είναι ευκολότερο για τους χρήστες να αναζητούν στις φωτογραφίες τους. Το πλέγμα θα εμφανίζεται στην κορυφή και ένα θέμα, όπως χρόνος, άτομα ή ταξίδια, εμφανίζεται παρακάτω. Ένα νέο κουμπί φίλτρου δείχνει συγκεκριμένους τύπους περιεχομένου ώστε να μπορείτε, για παράδειγμα, να φιλτράρετε στιγμιότυπα οθόνης.

 

Unbreak Blog

Πηγές: Apple.com , cnbc.com, beebom.com