Apple Tips, iPhone Tips

Πότε πρέπει να αλλάξετε μπαταρία στο iPhone ?

Αύξησε την μπαταρία του κινητού σου - Πότε να αλλάξετε μπαταρία iPhone

Η μπαταρία του iPhone έχει περιορισμένη διάρκεια ζωής, ανεξάρτητα από το τι κάνετε. Καθώς γερνάει, η απόδοση της μπαταρίας μειώνεται, με αποτέλεσμα η πλήρης φόρτιση να διαρκεί λιγότερο. Οι περισσότερες μπαταρίες έχουν διάρκεια ζωής 2 έως 3 χρόνια, αλλά πώς μπορείτε να ξέρετε πότε πρέπει να αντικαταστήσετε την μπαταρία του iPhone σας;

Στο άρθρο αυτό, θα αναλύσουμε πώς λειτουργεί η μπαταρία του iPhone, ποια είναι τα σημάδια που δείχνουν ότι η μπαταρία χρειάζεται αντικατάσταση, πώς να ελέγξετε την κατάσταση της μπαταρίας και τι μπορείτε να κάνετε για να επεκτείνετε τη διάρκεια ζωής της.

Πώς λειτουργεί η μπαταρία του iPhone σας

Οι συσκευές iPhone χρησιμοποιούν επαναφορτιζόμενες μπαταρίες λιθίου-ιόντων. Αυτές οι μπαταρίες φορτίζουν γρήγορα και προσφέρουν περισσότερη ενέργεια σε ένα ελαφρύτερο πακέτο από ό,τι στο παρελθόν. Τα παλαιότερα μοντέλα iPhone είναι πιο ευαίσθητα σε προβλήματα μπαταρίας από τα νεότερα, τα οποία διαθέτουν προηγμένα χαρακτηριστικά που αντισταθμίζουν την κακή υγεία της μπαταρίας. Παρ’ όλα αυτά, όλες οι μπαταρίες φθείρονται με την πάροδο του χρόνου.

Σημάδια προβλημάτων με την μπαταρία του iPhone

Εάν το iPhone σας σβήνει απροσδόκητα ή δεν αντέχει μια ολόκληρη μέρα με μία φόρτιση, πιθανόν η μπαταρία να έχει πρόβλημα. Άλλα σημάδια περιλαμβάνουν αργές εφαρμογές και χαμηλότερη από τη συνηθισμένη ένταση ήχου του ηχείου.

Πώς να ελέγξετε την κατάσταση της μπαταρίας του iPhone σας

Για να ελέγξετε την κατάσταση της μπαταρίας, βεβαιωθείτε ότι το τηλέφωνό σας είναι φορτισμένο και μεταβείτε στις Ρυθμίσεις > Μπαταρία και πατήστε Υγεία Μπαταρίας. Εκεί θα βρείτε πληροφορίες σχετικά με τη μέγιστη χωρητικότητα, την απόδοση και σημαντικά μηνύματα για την μπαταρία, καθώς και πότε πρέπει να την αλλάξετε.

Σημείωση: Χρειάζεστε ένα iPhone 6 ή νεότερο μοντέλο που να τρέχει το λειτουργικό σύστημα iOS 11.3 ή νεότερο. Εάν το iPhone σας δεν μπορεί να αναβαθμιστεί, επικοινωνήστε με έναν ειδικό για βοήθεια.

iPhone που τα παρατάει νωρίς μέσα στην ημέρα;

Μια αντικατάσταση μπαταρίας μπορεί να παρατείνει τη διάρκεια ζωής του. Κλείστε ένα γρήγορο ραντεβού αντικατάστασης μπαταρίας με τους ειδικούς μας σήμερα.

Μέγιστη χωρητικότητα μπαταρίας iPhone

Αυτό το ποσοστό μετρά τη χωρητικότητα της μπαταρίας του τηλεφώνου σας σε σύγκριση με όταν ήταν καινούργια. Ξεκινά στο 100% και μειώνεται με την πάροδο του χρόνου, πράγμα που σημαίνει ότι έχετε λιγότερες ώρες μεταξύ των φορτίσεων. Εάν το ποσοστό που βλέπετε στη Μέγιστη Χωρητικότητα είναι πάνω από 80%, έχετε μια υγιή μπαταρία, σύμφωνα με την Apple.

Η απόδοση είναι φυσιολογική

Στην οθόνη Υγεία Μπαταρίας, θα δείτε το εξής μήνυμα όταν η μπαταρία σας έχει τη μέγιστη δυνατή χωρητικότητα και λειτουργεί κανονικά:

“Η μπαταρία σας υποστηρίζει κανονική μέγιστη απόδοση.”

Εφαρμοσμένη ή απενεργοποιημένη διαχείριση απόδοσης

Εάν η μπαταρία σας προκαλεί αργούς χρόνους φόρτωσης ή άλλα προβλήματα απόδοσης, ίσως χρειαστεί μια αναβάθμιση. Σε αυτήν την περίπτωση, θα δείτε το εξής μήνυμα:

“Αυτό το iPhone έχει παρουσιάσει απροσδόκητο τερματισμό λειτουργίας, επειδή η μπαταρία δεν μπορούσε να προσφέρει την απαραίτητη μέγιστη ισχύ. Έχει εφαρμοστεί διαχείριση απόδοσης για να αποφευχθεί η επανάληψη αυτού του προβλήματος.”

Υποβαθμισμένη υγεία της μπαταρίας

Όταν η χωρητικότητα της μπαταρίας του iPhone σας πέσει κάτω από το 80%, θα δείτε το ακόλουθο μήνυμα:

“Η υγεία της μπαταρίας σας έχει υποβαθμιστεί σημαντικά. Ένας εξουσιοδοτημένος πάροχος υπηρεσιών Apple μπορεί να αντικαταστήσει την μπαταρία για να αποκαταστήσει την πλήρη απόδοση και χωρητικότητα.”

Πώς να αντικαταστήσετε την μπαταρία του iPhone σας

Απευθυνθείτε σε κάποιο πιστοποιημένο επισκευαστικό κέντρο έτσι ώστε να έχετε την σιγουριά επισκευής με γνήσια ανταλλακτικά Apple. Η διαδικασία επισκευής της μπαταρίας δεν είναι είναι ιδιαίτερα χρονοβόρα οπότε θα μπορέσετε άμεσα να αποκτήσετε την πλήρη λειτουργικότητα του κινητού σας!
Στο Unbreak παρέχουμε Επισκευές με γνήσια ανταλλακτικα αγορασμένα απο την Apple,
Απο τεχνικούς πιστοποιημένους απο την Apple,
για επισκευές iPhone, iMac και Macbook.
Δείτε τον σχετικό τιμοκατάλογο για το δικό σας iPhone

Πώς να επεκτείνετε τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας του iPhone σας

Ενώ δεν υπάρχει τρόπος να σταματήσετε τη γήρανση της μπαταρίας, μπορείτε να επιβραδύνετε αυτή τη διαδικασία ακολουθώντας ορισμένες βέλτιστες πρακτικές, όπως την ενημέρωση του iOS σας και την αποφυγή χρήσης του τηλεφώνου σε ακραίες θερμοκρασίες.

Για να μάθετε περισσότερα, δείτε τον οδηγό μας για την καλύτερη λειτουργία της μπαταρίας του iPhone σας. Αν είστε έτοιμοι να αντικαταστήσετε την μπαταρία σας, προγραμματίστε ένα ραντεβού αντικατάστασης μπαταρίας iPhone στο πλησιέστερο κατάστημα και οι πιστοποιημένοι ειδικοί μας θα επαναφέρουν τη συσκευή σας την ίδια μέρα.